суббота, 14 февраля 2015 г.

Модуль 11. Ну ось і все... Навіть, чомусь, шкода... Fugit irreparabile tempus...(((

Учитель, орієнтований на  реалізацію проектної діяльності, повинен не лише добре знати свій навчальний предмет, а й бути компетентним в інших галузях науки, бачити точки їх зіткнення. Окрім того, педагог повинен добре знати можливості своїх учнів, їх нахили, здібності, конкретні уміння, інтереси та бажання. Дуже важливо результати учнівських проектів публічно демонструвати, а я, як вчитель, можу керувати цією демонстрацією.
Результати мого навчання на цьому тренінгу підтвердило, що перевагою проектування є діяльнісний підхід до навчання, де влучно пов’язуються дві складові навчального процесу: розвиток особистості учня та введення дитини за допомогою навчання в різносторонню структуру соціальних ролей.
Упровадження проективної діяльності в навчальний процес дуже важливе для сучасної школи, бо надає змогу розвивати в учнів особистісні устремління до самонавчання, самовизначення, самоаналізу, виховує різнобічно розвинену особистість, здатну адаптувати свої знання до розв’язання практичних проблем.
Найбільш ефективним у процесі навчання буде, на мою думку, розвиток навичок 21 століття, застосування методу портфоліо для оцінювання навчальних досягнень учнів, застосування рольових методик.

1 комментарий: